Školská jedáleň - kreatívne (Prebehlo)
Seminár
Zorientujte sa v normách a metodike a bude sa vám variť ľahšie a s úsmevom.
Neviete ako správne nakombinovať jedlá tak, aby boli chutné, vyvážené a ľahko pripraviteľné? Ako prispôsobiť jedálny lístok sezónne a ako nájsť kombinácie, ktoré sú pre deti zaujímavé a zároveň rentabilné pre vašu prevádzku? Pomôžeme vám s nastavením jedálneho lístku a spoznáte kreatívne tipy a triky zo školskej jedálne.
Termín
1. blok: streda, 23. 3. 2022 | 09:00 - 11:002. blok: štvrtok, 24. 3. 2022 | 09:00 - 11:00
Nehodí sa vám termín? Budete môcť využiť nahrávku, ktorú dostanete.
Miesto
Online – priamy prenos u vás na monitore
Využite automatickú 10 % zľavu pre našich stálych zákazníkov. Alebo získajte každý 15 % zľavu v prípade, že prihlásite dvoch alebo viacerých účastníkov. Ceny sú uvedené bez DPH.
Detaily
Prednáša
Pokyny
Objednať
ZAMERANIE
Práca v školskej jedálni je náročná a často nevďačná. Receptúry sa opakujú, suroviny nie sú podľa našich predstáv a „deti aj tak nové jedlá nejedia“. V dnešnej dobe nám to navyše celé komplikuje ešte aj pandémia koronavírusu, ktorá znemožňuje plánovanie nielen komerčným gastroprevádzkam, ale aj školám.
Riešením je kreativita. Ponúkneme vám návody, ako správne naplánovať prevádzku jedálne a ako motivovať deti vyskúšať nové, zaujímavé a chutné jedlá. Navyše aj ušetríte. Ukážeme si kreatívnu prácu s normami, naučíme sa nové postupy, kombinácie, a tiež to, ako pozitívne spracovať spätnú väzbu od detí aj rodičov.
KOHO OSLOVÍme
Seminár Školská jedáleň – kreatívne je určená pre vedúce a vedúcich školských jedální, kuchárov a kuchárky.
PROGRAM
1. Špecifikovanie najčastejších problémov z praxe
plánovanie a nákup
varenie a normy
plytvanie a nakladanie s odpadmi
dodržiavanie hygienických opatrení
2. Ako na problémy kreatívne
správne plánovanie ako základ
varíme z čerstvých surovín
keď deťom chutí, nevracajú plné taniere
podrobný rozbor receptúr a návrhy na striedanie surovín
3. Komunikácia smerom dnu aj navonok
zohľadňovanie požiadaviek RÚVZ – bežné a mimoriadne situácie
komunikácia v tíme školy a jedálne
spätná väzba od detí a práca s ňou
spätná väzba od rodičov – ako zapojiť ľudí, ktorí sami doma nevaria?
4. Dva príklady úspešnej zmeny z praxe
5. Diskusia ĎALŠIE INFORMÁCIE
Ako účastník tejto online akcie získate certifikát o absolvovaní, ktorý môžete uviesť vo svojom CV – v časti o absolvovaných kurzoch a školeniach. V cene je prednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, ako sa pripojiť online k priamemu prenosu tejto akcie, obdržíte v predstihu od nášho zákazníckeho servisu.
KTO PRE VÁS PREDNÁŠA
Janica Malek Lacová
Janica Malek Lacová je zakladateľkou značky „Jem iné“, ktorá vzdeláva v oblasti zdravej výživy. Má bohaté skúsenosti s prevádzkou školy varenia a tiež školskej jedálne, kde denne varila pre 400 stravníkov. Za svoju činnosť získala ocenenie Via Bona Slovakia. Tvorí nové školské receptúry a prispieva k revízii školských noriem pre MŠ SR. Pre MZ SR konzultovala projekt prevencie detskej obezity. Je autorkou kníh a tiež mentorkou a konzultantkou viacerých projektov zameraných na zdravší životný štýl detí aj rodiny. Je tiež ambasádorkou nadácie Jamieho Olivera – Food Revolution Foundation na Slovensku.
Online – priamy prenos u vás na monitore
Priamy prenos tohto programu môžete sledovať online z pohodlia vašej kancelárie alebo z domova. Bez nutnosti kamkoľvek dochádzať.
Technické pokyny pre pripojenie k priamemu prenosu od nás obdržíte v predstihu.
K sledovaniu budete potrebovať akékoľvek zariadenie pripojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V priebehu akcie budete môcť klásť lektorovi otázky, na ktoré lektor zodpovie v diskusnej časti.
Počúvanie vám zaistia bežné reproduktory, použitie slúchadiel vám však poskytne väčší komfort.
Ostáva už len slovami klasika popriať:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".