Zostavovanie školských jedálničkov prakticky (Prebehlo)
Seminár
Ako zostaviť zdravý a pestrý jedálniček a vyhovieť všetkým zákonným požiadavkám.
Pri zostavovaní jedálnička musí vedúci školskej jedálne vyhovieť chutiam a potrebám detí aj dospelých, odporúčaniam nutričných špecialistov a aj prísnym požiadavkám hygieny. Pritom je limitovaný/á vybavením kuchyne a pridelenými financiami. To sú náročné a často protichodné požiadavky. Ako ich skĺbiť a efektívne zostaviť kvalitný jedálniček?
Termín
1. blok: štvrtok, 29. 4. 2021 | 09:00 - 11:002. blok: štvrtok, 29. 4. 2021 | 12:00 - 14:00
Nehodí sa vám termín? Budete môcť využiť nahrávku, ktorú dostanete.
Miesto
Online – priamy prenos u vás na monitore
Využite automatickú 10 % zľavu pre našich stálych zákazníkov. Alebo získajte každý 15 % zľavu v prípade, že prihlásite dvoch alebo viacerých účastníkov. Ceny sú uvedené bez DPH.
Detaily
Prednáša
Pokyny
Objednať
ZAMeranie
Obvyklé odporúčania na skladbu školského jedálnička vychádzajú len z teórie a nutričného pohľadu na vec.
Objasníme vám, čo sú len omieľané a nepodložené zvyklosti a čo je potrebné skutočne dodržiavať. Na príkladoch z praxe rozoberieme pestrosť stravy a odporúčaný počet pokrmov. Zoznámime vás s poznatkami skúsených vedúcich, ako často zaraďovať do jedálnička tie druhy pokrmov, o ktorých sa nutričné odporúčania nezmieňujú. Vyskúšate si aj praktické postupy, ktoré vedú k zostaveniu kvalitného mesačného jedálnička.
KOHO OSLOVÍme
Online seminár Zostavovanie školských jedálničkov prakticky je určený pre vedúcich všetkých typov školských jedální a/alebo ich hlavné kuchárky.
PROGRAM
1. Rôzne pohľady na skladbu jedálnička
spotrebný kôš a nutričné odporúčania
ďalšie pohľady na skladbu jedálnička
2. Odporúčaná pestrosť stravy
čoho všetkého sa pestrosť týka
výber vhodných potravín
ukážky pestrosti v jedálničkoch z praxe
3. Skladba jedálničkov
všeobecné požiadavky
voľba vhodných receptúr a ich kombinácia v menu
desatoro ŠZÚ pre prípravu jedálničkov a ukážky z praxe
4. Odporúčaný počet pokrmov
podľa nutričných odporúčaní
počet ďalších druhov pokrmov podľa skúseností dlhoročných vedúcich
5. Technické rady a pomôcky pre zostavenie jedálnička
6. Praktický postup ako zostaviť jedálniček s obedmi bez výberu
7. Praktický postup ako zostaviť jedálniček s výberom jedál
8. Praktický postup ako zostaviť celodenný jedálniček MŠ
9. Rady k zaraďovaniu problémových pokrmov a potravín do jedálnička.
ĎALŠIE INFORMÁCIE
Ako účastník tejto online akcie získate certifikát o absolvovaní, ktorý môžete uviesť vo svojom CV – v časti o absolvovaných kurzoch a školeniach. V cene je prednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, ako sa pripojiť online k priamemu prenosu tejto akcie, obdržíte v predstihu od nášho zákazníckeho servisu. Akcia prebieha v českom jazyku.
KTO PRE VÁS PREDNÁŠA
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík pôsobil pôvodne ako programátor software pre stravovacie prevádzky a lektor kurzov PC. Od roku 2002 je šéfredaktorom portálu Jídelny.cz a autorom cca 400 článkov na témy školského stravovania, školských jedální a výživových noriem pre školské stravovanie. Od roku 1990 pravidelne prednáša a vedie kurzy zamerané na kvalitu školského stravovania.
Online – priamy prenos u vás na monitore
Priamy prenos tohto programu môžete sledovať online z pohodlia vašej kancelárie alebo z domova. Bez nutnosti kamkoľvek dochádzať.
Technické pokyny pre pripojenie k priamemu prenosu od nás obdržíte v predstihu.
K sledovaniu budete potrebovať akékoľvek zariadenie pripojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V priebehu akcie budete môcť klásť lektorovi otázky, na ktoré lektor zodpovie v diskusnej časti.
Počúvanie vám zaistia bežné reproduktory, použitie slúchadiel vám však poskytne väčší komfort.
Ostáva už len slovami klasika popriať:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Tento produkt nie je možné objednať.