Ako ponúkať neobľúbené jedlá v školskej jedálni (Prebehlo)
Seminár
Ryby, strukoviny, zelenina, mlieko: ako ich ponúkať deťom, aby nekončili v odpade.
Je už takmer pravidlom, že určité skupiny potravín sú v školskom stravovaní málo obľúbené. Deti sa im vyhýbajú, a pokiaľ si ich už objednajú, veľkú časť odnášajú do odpadu. Existujú však spôsoby, ako to môžete zmeniť. Poradíme vám, ako úspešnejšie ponúkať neobľúbené jedlá, a objasníme, čo konkrétne pre to môžete urobiť.
Termín
Streda, 29. 1. 2025 | 08:30 - 11:45
Nehodí sa vám termín? Nahrávku budete môcť využiť ďalších 14 dní.
Miesto
Online – priamy prenos u vás na monitore
Ceny sú uvedené bez DPH. Využite automatickú 10 % zľavu pre našich stálych zákazníkov. Alebo získajte každý 15 % zľavu v prípade, že prihlásite dvoch alebo viacerých účastníkov.
Detaily
Prednáša
Pokyny
Objednať
ZAMERANIE
Neobľúbené pokrmy predstavujú pre školskú jedáleň problém. Deti si ich neobjednávajú a jedáleň preto prestáva plniť výživové normy, ktoré sú od počtu objednávok závislé. Pre kuchárky je navyše demotivujúce vidieť, ako výsledky ich práce končia v odpade. Nové recepty či zlepšovanie kvality jedál často nevedie k zlepšeniu.
Ukážeme vám, ako jedlá vhodne a takticky ponúkať, ako stravníkom pozitívne predstaviť prínosy jedál a ako im priblížiť obvyklé meradlá kvality potravín . Dozviete sa tiež, ako ovplyvniť okolie stravníkov, aby pracovalo pre vás. Všetko doložíme príkladmi z jedální, ktoré sú v ponúkaní neobľúbených jedál úspešné.
KOHO OSLOVÍme
Online seminár Ako ponúkať neobľúbené jedlá v školskej jedálni je určený pre vedúcich školských jedální a ich kuchárky.
PROGRAM
1. Ako úspešne ponúkať jedlá v školskom stravovaní
čo všetko motivuje stravníka k objednaniu jedla
inšpirácia vo firmách – ako zvyšujú motiváciu zákazníkov
2. Vplyv vlastností jedla, jeho ceny a miesta konzumácie
3. Uplatnenie propagácie a psychológie
vhodné formy propagácie jedál
uplatňovanie psychologických poznatkov pri ponuke jedál
4. Ovplyvňovanie stravníkov a ich okolie
spolupráca so žiakmi, rodičmi a učiteľmi
vhodné formy komunikácie s nimi
5. Ďalšie možnosti, ako ovplyvniť motiváciu stravníkov
6. Jedlá z rýb – dobré skúsenosti z praxe (čo variť a ako jedlo ponúkať)
7. Strukoviny – dobré skúsenosti z praxe (čo variť a ako jedlo ponúkať)
8. Ovocie a zelenina – dobré skúsenosti z praxe (čo variť a ako jedlo ponúkať)
9. Mlieko – dobré skúsenosti z praxe (čo variť a ako jedlo ponúkať) ĎALŠIE INFORMÁCIE
Ako účastník tejto online akcie získate certifikát o absolvovaní, ktorý môžete uviesť vo svojom CV – v časti o absolvovaných kurzoch a školeniach. V cene je prednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, ako sa pripojiť online k priamemu prenosu tejto akcie, obdržíte v predstihu od nášho zákazníckeho servisu.
KTO PRE VÁS PREDNÁŠA
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík pôsobil viac ako dvadsať rokov na pozícii šéfredaktora portálu Jídelny.cz, pre ktorý napísal stovky odborných článkov. Riadil práce na príprave siedmich receptárov pre školské jedálne a je spoluautorom niekoľkých elektronických kurzov pre vedúcich jedální. Sústavne sa venuje školiacej a prednáškovej činnosti, ktorá vychádza z jeho praktickej znalosti prevádzok školského stravovania i právnych predpisov pre túto oblasť.
Online – priamy prenos u vás na monitore
Priamy prenos tohto programu môžete sledovať online z pohodlia vašej kancelárie alebo z domova. Bez nutnosti kamkoľvek dochádzať.
Technické pokyny pre pripojenie k priamemu prenosu od nás obdržíte v predstihu.
K sledovaniu budete potrebovať akékoľvek zariadenie pripojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V priebehu akcie budete môcť klásť lektorovi otázky, na ktoré lektor zodpovie v diskusnej časti.
Počúvanie vám zaistia bežné reproduktory, použitie slúchadiel vám však poskytne väčší komfort.
Ostáva už len slovami klasika popriať:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".