Hygiena v školskej jedálni
Seminár
Získajte aktuálne informácie o požiadavkách na hygienu, o HACCP a legislatívnych zmenách pre školské jedálne.
Neznalosť aktuálnych hygienických predpisov a legislatívnych noviniek môže viesť k chybám v prevádzke vašej jedálne. A keď dôjde na sťažnosti stravníkov, ich rodičov či na kontrolu inšpekcie, je už neskoro. Online seminár vám poskytne prehľad hygienických požiadaviek, HACCP a praktických riešení. Oboznámite sa s najčastejšími nedostatkami, ktoré sú hygienikmi zisťované pri inšpekciách, vrátane dokumentačných povinností na prevádzke.
Termín
1. blok: piatok, 17. 10. 2025 | 09:00 - 11:002. blok: piatok, 17. 10. 2025 | 12:00 - 14:00
Nehodí sa vám termín? Nahrávku budete môcť využiť ďalších 14 dní.
Miesto
Online – priamy prenos u vás na monitore
Výhoda
Prihláseným účastníkom ponúkame možnosť poslať svoje otázky vopred.
Ceny sú uvedené bez DPH. Využite automatickú 10 % zľavu pre našich stálych zákazníkov. Alebo získajte každý 15 % zľavu v prípade, že prihlásite dvoch alebo viacerých účastníkov.
Detaily
Prednáša
Pokyny
Objednať
ZAMERANIE
Zamestnanci školských jedální čelia nejasnostiam v hygienických predpisoch a dokumentačných povinnostiach. Nedostatky odhalené inšpekciou môžu viesť k sankciám a strate dôvery stravníkov. Uistite sa, že vaša prevádzka funguje podľa najnovších legislatívnych pravidiel.
Seminár vás prevedie všetkými aktuálnymi hygienickými požiadavkami, zmenami v potravinárskej legislatíve, HACCP, prevádzkovou hygienou a prevenciou chorôb z potravín. Vďaka praktickým radám a príkladom z inšpekcií budete pripravení na každú kontrolu.
KOHO OSLOVÍme
Online seminár Hygiena v školskej jedálni je určený pre zamestnancov školských jedální.
PROGRAM
1. Základné hygienické požiadavky
výroba, skladovanie, manipulácia a uvádzanie pokrmov do obehu
označovanie surovín v rámci prípravy pokrmov
osobná hygiena zamestnancov a prevádzková hygiena zariadení spoločného stravovania.
2. Praktické príklady z hygienických inšpekcií – najčastejšie nedostatky pri kontrolách v zariadeniach školského stravovania
3. Dokumentačné povinnosti v rámci prevádzkového poriadku a HACCP
4. Praktické aplikovanie požiadaviek
zákon NR SR č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia
vyhláška MZ SR č. 533/2007 Z. z. o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania
5. Epidemiologicky závažné činnosti v potravinárstve a ochorenia z potravín
epidemiologicky závažné činnosti v zariadeniach spoločného stravovania
proces vzniku a šírenia nákaz z potravín – praktické príklady
predchádzanie vzniku a šíreniu prenosných ochorení z potravín v školských jedálňach
zásady prevencie ochorení prenosných z potravín
6. Zásady sanitačnej činnosti v potravinárskych prevádzkach
zásady pri prevedení sanitačnej činnosti
dezinfekcia, dezinsekcia a deratizácia v potravinárskych prevádzkach
vysvetlenie základných pojmov a ich praktické príklady prevedenia v prevádzkach
dezinfekčné prostriedky vhodné pre použitie v potravinárstve – praktické príklady
ĎALŠIE INFORMÁCIE
Ako účastník tejto online akcie získate certifikát o absolvovaní, ktorý môžete uviesť vo svojom CV – v časti o absolvovaných kurzoch a školeniach. V cene je prednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, ako sa pripojiť online k priamemu prenosu tejto akcie, obdržíte v predstihu od nášho zákazníckeho servisu.
KTO PRE VÁS PREDNÁŠA
MVDr. Marián Rozložník
Marián Rozložník je absolventom Univerzity veterinárneho lekárstva so špecializáciou na hygienu a bezpečnosť potravín. Pôsobil viac ako 4 roky v štátnej správe ako kontrolór v potravinárstve. Od roku 2015 vedie v AT CONSULT projekt HACCP v praxi, zameraný na dokumentáciu, audity, odborné posudky a školenia pre potravinárske prevádzky. Je interným audítorom systému bezpečnosti potravín.
Online – priamy prenos u vás na monitore
Priamy prenos tohto programu môžete sledovať online z pohodlia vašej kancelárie alebo z domova. Bez nutnosti kamkoľvek dochádzať.
Technické pokyny pre pripojenie k priamemu prenosu od nás obdržíte v predstihu.
K sledovaniu budete potrebovať akékoľvek zariadenie pripojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V priebehu akcie budete môcť klásť lektorovi otázky, na ktoré lektor zodpovie v diskusnej časti.
Počúvanie vám zaistia bežné reproduktory, použitie slúchadiel vám však poskytne väčší komfort.
Ostáva už len slovami klasika popriať:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Objednávka
Online seminár: Hygiena v školskej jedálni
Termín: Piatok, 17. 10. 2025 Online – priamy prenos u vás na monitore