Hygiena v školskej jedálni (Prebehlo)
Seminár
Získajte aktuálne informácie o požiadavkách na hygienu, o HACCP a legislatívnych zmenách pre školské jedálne.
Neznalosť aktuálnych hygienických predpisov a legislatívnych noviniek môže viesť k chybám v prevádzke vašej jedálne. A keď dôjde na sťažnosti stravníkov, ich rodičov či na kontrolu inšpekcie, je už neskoro. Online seminár vám poskytne prehľad hygienických požiadaviek, HACCP a praktických riešení. Oboznámite sa s najčastejšími nedostatkami, ktoré sú hygienikmi zisťované pri inšpekciách, vrátane dokumentačných povinností na prevádzke.
Termín
1. blok: piatok, 17. 10. 2025 | 09:00 - 11:002. blok: piatok, 17. 10. 2025 | 12:00 - 14:00
Nehodí sa vám termín? Nahrávku budete môcť využiť ďalších 14 dní.
Miesto
Online – priamy prenos u vás na monitore
Výhoda
Prihláseným účastníkom ponúkame možnosť poslať svoje otázky vopred.
Ceny sú uvedené bez DPH. Využite automatickú 10 % zľavu pre našich stálych zákazníkov. Alebo získajte každý 15 % zľavu v prípade, že prihlásite dvoch alebo viacerých účastníkov.
Detaily
Prednáša
Pokyny
Objednať
ZAMERANIE
Zamestnanci školských jedální čelia nejasnostiam v hygienických predpisoch a dokumentačných povinnostiach. Nedostatky odhalené inšpekciou môžu viesť k sankciám a strate dôvery stravníkov. Uistite sa, že vaša prevádzka funguje podľa najnovších legislatívnych pravidiel.
Seminár vás prevedie všetkými aktuálnymi hygienickými požiadavkami, zmenami v potravinárskej legislatíve, HACCP, prevádzkovou hygienou a prevenciou chorôb z potravín. Vďaka praktickým radám a príkladom z inšpekcií budete pripravení na každú kontrolu.
KOHO OSLOVÍme
Online seminár Hygiena v školskej jedálni je určený pre zamestnancov školských jedální.
PROGRAM
1. Základné hygienické požiadavky
výroba, skladovanie, manipulácia a uvádzanie pokrmov do obehu
označovanie surovín v rámci prípravy pokrmov
osobná hygiena zamestnancov a prevádzková hygiena zariadení spoločného stravovania.
2. Praktické príklady z hygienických inšpekcií – najčastejšie nedostatky pri kontrolách v zariadeniach školského stravovania
3. Dokumentačné povinnosti v rámci prevádzkového poriadku a HACCP
4. Praktické aplikovanie požiadaviek
zákon NR SR č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia
vyhláška MZ SR č. 533/2007 Z. z. o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania
5. Epidemiologicky závažné činnosti v potravinárstve a ochorenia z potravín
epidemiologicky závažné činnosti v zariadeniach spoločného stravovania
proces vzniku a šírenia nákaz z potravín – praktické príklady
predchádzanie vzniku a šíreniu prenosných ochorení z potravín v školských jedálňach
zásady prevencie ochorení prenosných z potravín
6. Zásady sanitačnej činnosti v potravinárskych prevádzkach
zásady pri prevedení sanitačnej činnosti
dezinfekcia, dezinsekcia a deratizácia v potravinárskych prevádzkach
vysvetlenie základných pojmov a ich praktické príklady prevedenia v prevádzkach
dezinfekčné prostriedky vhodné pre použitie v potravinárstve – praktické príklady
ĎALŠIE INFORMÁCIE
Ako účastník tejto online akcie získate certifikát o absolvovaní, ktorý môžete uviesť vo svojom CV – v časti o absolvovaných kurzoch a školeniach. V cene je prednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, ako sa pripojiť online k priamemu prenosu tejto akcie, obdržíte v predstihu od nášho zákazníckeho servisu.
Otázky
Prihlásení účastníci môžu využiť možnosť klásť otázky na tomto linku, prosíme, kliknite tu. Možnosť klásť otázky, je časovo obmedzená od 10. 10. 2025 do 16. 10. 2025, 12:00.
KTO PRE VÁS PREDNÁŠA
MVDr. Marián Rozložník
Marián Rozložník je absolventom Univerzity veterinárneho lekárstva so špecializáciou na hygienu a bezpečnosť potravín. Pôsobil viac ako 4 roky v štátnej správe ako kontrolór v potravinárstve. Od roku 2015 vedie v AT CONSULT projekt HACCP v praxi, zameraný na dokumentáciu, audity, odborné posudky a školenia pre potravinárske prevádzky. Je interným audítorom systému bezpečnosti potravín.
Online – priamy prenos u vás na monitore
Priamy prenos tohto programu môžete sledovať online z pohodlia vašej kancelárie alebo z domova. Bez nutnosti kamkoľvek dochádzať.
Technické pokyny pre pripojenie k priamemu prenosu od nás obdržíte v predstihu.
K sledovaniu budete potrebovať akékoľvek zariadenie pripojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V priebehu akcie budete môcť klásť lektorovi otázky, na ktoré lektor zodpovie v diskusnej časti.
Počúvanie vám zaistia bežné reproduktory, použitie slúchadiel vám však poskytne väčší komfort.
Ostáva už len slovami klasika popriať:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".