Komunikácia školskej jedálne s učiteľmi a rodičmi (Prebehlo)
Seminár
Desatoro úspešnej komunikácie vedúcej školskej jedálne s učiteľmi a rodičmi žiakov.
Vedúci školskej jedálne musí denne komunikovať s mnohými ľuďmi. Nejde len o zabezpečenie bežnej prevádzky jedálne, ale často aj o riešenie neštandardných a sporných situácií. Aby rokovanie dospelo k dobrému výsledku, je potrebné dodržiavať určité pravidlá a postupy. Zoznámte sa so zásadami úspešnej komunikácie a s postupmi overenými v praxi školských jedální.
Termín
1. blok: utorok, 18. 2. 2025 | 09:00 - 11:002. blok: utorok, 18. 2. 2025 | 12:00 - 14:00
Nehodí sa vám termín? Nahrávku budete môcť využiť ďalších 14 dní.
Miesto
Online – priamy prenos u vás na monitore
Využite automatickú 10 % zľavu pre našich stálych zákazníkov. Alebo získajte každý 15 % zľavu v prípade, že prihlásite dvoch alebo viacerých účastníkov. Ceny sú uvedené bez DPH.
Detaily
Prednáša
Pokyny
Objednať
ZAMERANIE
Spôsob, akým školská jedáleň komunikuje navonok, hrá významnú úlohu v hodnotení kvality jej služieb zákazníkmi. Každodenné rokovania vedúcej školskej jedálne sa pritom týkajú stále rovnakých situácií a majú rovnaké schémy.
Predvedieme vám obvyklé situácie, ku ktorým v jedálňach dochádza. Následne vám navrhneme, aký druh komunikácie v daný moment zvoliť a ako doviesť rokovania k úspešnému záveru.
KOHO OSLOVÍme
Online seminár Komunikácia školskej jedálne s učiteľmi a rodičmi je určený pre vedúcich školských jedální všetkých typov.
PROGRAM
1. Úvod do komunikácie
význam komunikačných zručností v školskej jedálni
komunikácia nie je len rozprávanie, alebo druhy komunikácie
ako vhodne formulovať oznámenia - ukážky
2. Hromadná komunikácia
zvláštnosti hromadnej komunikácie
vhodné témy a prostriedky pre hromadnú komunikáciu
rozbor ukážkového listu rodičom
náčrt článku o školskej jedálni do novín
prejav k učiteľom na porade
3. Osobná komunikácia
zásady úspešnej osobnej komunikácie
ukážky dialógov a skúsenosti z praxe jedální (spory s rodičmi, rokovania s učiteľmi, sťažnosti, atď.)
neverbálna komunikácia a jej vplyv na úspech jednania
byť pripravený – argumenty do obvyklých diskusií o jedlách
4. Scenáre ukážkových rokovaní
podrobné oboznámenie s vhodnými postupmi jednania v týchto modelových situáciách:
stravník sa sťažuje, že sa málo najedol
rodič odmieta pre dieťa v MŠ strukovinovú nátierku
učiteľ sa pred deťmi pejoratívne vyjadruje o obede
riaditeľ presadzuje do jedálnička hranolčeky s kečupom
kontrola vyžaduje zvýšiť počet neobľúbených strukovinových pokrmov
rozbory a varianty dialógov
5. Priestor pre vaše otázky ĎALŠIE INFORMÁCIE
Ako účastník tejto online akcie získate certifikát o absolvovaní, ktorý môžete uviesť vo svojom CV – v časti o absolvovaných kurzoch a školeniach. V cene je prednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, ako sa pripojiť online k priamemu prenosu tejto akcie, obdržíte v predstihu od nášho zákazníckeho servisu.
KTO PRE VÁS PREDNÁŠA
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík pôsobil viac ako dvadsať rokov na pozícii šéfredaktora portálu Jídelny.cz, pre ktorý napísal stovky odborných článkov. Riadil práce na príprave siedmich receptárov pre školské jedálne a je spoluautorom niekoľkých elektronických kurzov pre vedúcich jedální. Sústavne sa venuje školiacej a prednáškovej činnosti, ktorá vychádza z jeho praktickej znalosti prevádzok školského stravovania i právnych predpisov pre túto oblasť.
Online – priamy prenos u vás na monitore
Priamy prenos tohto programu môžete sledovať online z pohodlia vašej kancelárie alebo z domova. Bez nutnosti kamkoľvek dochádzať.
Technické pokyny pre pripojenie k priamemu prenosu od nás obdržíte v predstihu.
K sledovaniu budete potrebovať akékoľvek zariadenie pripojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V priebehu akcie budete môcť klásť lektorovi otázky, na ktoré lektor zodpovie v diskusnej časti.
Počúvanie vám zaistia bežné reproduktory, použitie slúchadiel vám však poskytne väčší komfort.
Ostáva už len slovami klasika popriať:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Tento produkt nie je možné objednať.
Nevyplnili ste IČ DPH. Vyplňte ho, alebo zaškrtnite podľa § 3, zákona č. 222/2004 Z. z. o DPH: