Materiálno-spotrebné normy pre školské jedálne (Prebehlo)
Seminár
Ako na metodiku k materiálno-spotrebným normám v praxi školských jedální.
Od roku 2023 sa zvýšili príspevky na potraviny na prípravu teplého jedla pre deti v školských jedálňach. Využíva sa tento príspevok efektívne? Metodika materiálno-spotrebných noriem vie poslúžiť ako vhodný nástroj pri tvorbe jedálneho lístka. Na webinári vám poradíme, ako na to v praxi.
Termín
Štvrtok, 30. 5. 2024 | 09:00 - 12:00
Nehodí sa vám termín? Nahrávku budete môcť využiť ďalších 14 dní.
Miesto
Online – priamy prenos u vás na monitore
Výhoda
Prihláseným účastníkom ponúkame možnosť poslať svoje otázky vopred.
Využite automatickú 10 % zľavu pre našich stálych zákazníkov. Alebo získajte každý 15 % zľavu v prípade, že prihlásite dvoch alebo viacerých účastníkov. Ceny sú uvedené bez DPH.
Detaily
Prednáša
Pokyny
Objednať
ZAMERANIE
Práca v školskej jedálni sa riadi mnohými aspektmi. Zásadná je metodika, financie, používanie kvalitných surovín, ako aj komunikácia so všetkými zúčastnenými. V každej oblasti sa vyskytujú otázky a problémy, ktoré školská kuchyňa rieši denne v praxi.
Na webinári poradíme, ako najlepšie pracovať a využiť zmeny, ktoré priniesol rok 2023. Predstavíme vám možnosti v medziach aktuálnej legislatívy a pridáme odporúčania z praxe najlepších slovenských jedální. Na záver si povieme aj to, čo je zásadné pre komunikáciu s rodičmi, deťmi, pedagógmi aj personálom.
KOHO OSLOVÍme
Seminár Materiálno-spotrebné normy pre školské jedálne je určený pre vedúcich školských jedální, kuchárov a kuchárky.
PROGRAM
Nová metodika MSN v praxi – dôkladný rozbor jednotlivých odporúčaní v kuchyni
Nové finančné pásma s platnosťou od roku 2023
Ekonomické a jednoduché varenie v kuchyni – v medziach legislatívy a odporúčaní
Alternatívne suroviny, rôzne druhy obilnín, múk, sladidiel – ako s nimi pracovať, ako ich kombinovať, ako ich šetrne a jednoducho pripraviť
Komunikácia v školskej jedálni – rodičia, deti, pedagógovia, personál
Diskusia a priestor pre vaše otázky
ĎALŠIE INFORMÁCIE
Ako účastník tejto online akcie získate certifikát o absolvovaní, ktorý môžete uviesť vo svojom CV – v časti o absolvovaných kurzoch a školeniach. V cene je prednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, ako sa pripojiť online k priamemu prenosu tejto akcie, obdržíte v predstihu od nášho zákazníckeho servisu.
KTO PRE VÁS PREDNÁŠA
Janica Malek Lacová
Janica Malek Lacová je zakladateľkou značky „Jem iné“, ktorá vzdeláva v oblasti zdravej výživy. Má bohaté skúsenosti s prevádzkou školy varenia a tiež školskej jedálne, kde denne varila pre 400 stravníkov. Za svoju činnosť získala ocenenie Via Bona Slovakia. Tvorí nové školské receptúry a prispieva k revízii školských noriem pre MŠ SR. Pre MZ SR konzultovala projekt prevencie detskej obezity. Je autorkou kníh a tiež mentorkou a konzultantkou viacerých projektov zameraných na zdravší životný štýl detí aj rodiny. Je tiež ambasádorkou nadácie Jamieho Olivera – Food Revolution Foundation na Slovensku.
Online – priamy prenos u vás na monitore
Priamy prenos tohto programu môžete sledovať online z pohodlia vašej kancelárie alebo z domova. Bez nutnosti kamkoľvek dochádzať.
Technické pokyny pre pripojenie k priamemu prenosu od nás obdržíte v predstihu.
K sledovaniu budete potrebovať akékoľvek zariadenie pripojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V priebehu akcie budete môcť klásť lektorovi otázky, na ktoré lektor zodpovie v diskusnej časti.
Počúvanie vám zaistia bežné reproduktory, použitie slúchadiel vám však poskytne väčší komfort.
Ostáva už len slovami klasika popriať:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".