Nakladanie s odpadmi v školskej jedálni v praxi (Prebehlo)
Seminár
Ako správne triediť a nakladať s odpadmi v každodennej prevádzke školskej jedálne v súlade s platnou legislatívou.
Zákon o odpadoch sa neustále mení a zavádza nové úpravy, v ktorých sa je ťažké vyznať. Ešte ťažšie je odsledovať svoje povinnosti v tejto oblasti. Na seminári Vám zhrnieme aktuálne požiadavky, ktoré zákon o odpadoch ukladá a povieme si aj príklady, ako nakladať s potravinami tak, aby sme odpad zbytočne nevytvárali. Získajte prehľad pre svoju prax.
Termín
1. blok: streda, 21. 9. 2022 | 09:00 - 11:002. blok: streda, 21. 9. 2022 | 12:00 - 14:00
Nehodí sa vám termín? Nahrávku budete môcť využiť ďalších 14 dní.
Miesto
Online – priamy prenos u vás na monitore
Výhoda
Prihláseným účastníkom ponúkame možnosť poslať svoje otázky vopred.
Využite automatickú 10 % zľavu pre našich stálych zákazníkov. Alebo získajte každý 15 % zľavu v prípade, že prihlásite dvoch alebo viacerých účastníkov. Ceny sú uvedené bez DPH.
Detaily
Prednáša
Pokyny
Objednať
ZAMERANIE
Takmer pri každej činnosti v stravovacej prevádzke vznikajú odpady. Tie je potrebné v prvom rade správne identifikovať a roztriediť a následne aj zlikvidovať . Poznáte a plníte riadne povinnosti pôvodcu odpadov podľa novej legislatívy?
Zoznámime vás s problematikou odpadov v stravovacích prevádzkach s prihliadnutím na nový zákon o odpadoch . Získate tým nielen prehľad v tejto oblasti, ale aj istotu pre svoj správny postup. Dozviete sa, ako nakladať s odpadom pred jeho vyhodením, ako nevytvárať zbytočný odpad v kuchyni, a mnoho ďalších informácií.
KOHO OSLOVÍme
Online seminár Nakladanie s odpadmi v školskej jedálni v praxi je určený pre vedúcich školských stravovacích prevádzok a ich zástupcov.
PROGRAM
1. Právne predpisy odpadového hospodárstva
2. Základné ustanovenia a základné pojmy, ktoré sa vzťahujú k školským jedálňam
3. Zákazy
4. Základné povinnosti pôvodcu a držiteľa odpadov
5. Evidencia odpadov a ohlasovacia povinnosť
6. Školský zber odpadov
7. Komunálne odpady – povinnosti jednotlivých subjektov
8. Povinnosti prevádzkovateľa kuchyne
9. Nákupné správanie – prakticky
10. Ako spracovať zvyšky v kuchyni
11. Príklady a recepty z praxe
12. Diskusia a vaše otázky ĎALŠIE INFORMÁCIE
Ako účastník tejto online akcie získate certifikát o absolvovaní, ktorý môžete uviesť vo svojom CV – v časti o absolvovaných kurzoch a školeniach. V cene je prednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, ako sa pripojiť online k priamemu prenosu tejto akcie, obdržíte v predstihu od nášho zákazníckeho servisu.
KTO PRE VÁS PREDNÁŠA
Ing. Peter Gallovič
Peter Gallovič je expert na odpadové hospodárstvo. Od roku 1991 sa venuje problematike odpadového hospodárstva, najskôr v samospráve a neskôr v súkromnej sfére. V rokoch 2002 – 2007 bol riaditeľom odboru odpadového hospodárstva na Ministerstve životného prostredia SR. V súčasnosti pracuje v poradensko-konzultačnej firme pôsobiacej v oblasti životného prostredia. Je odborne spôsobilou osobou pre autorizované činnosti a osobou oprávnenou na vydávanie odborných posudkov v oblasti odpadového hospodárstva. Je interným audítorom podľa normy ISO 14001 a autorom viacerých odborných publikácií z tejto oblasti.
Janica Malek Lacová
Janica Malek Lacová je zakladateľkou značky „Jem iné“, ktorá vzdeláva v oblasti zdravej výživy. Má bohaté skúsenosti s prevádzkou školy varenia a tiež školskej jedálne, kde denne varila pre 400 stravníkov. Za svoju činnosť získala ocenenie Via Bona Slovakia. Tvorí nové školské receptúry a prispieva k revízii školských noriem pre MŠ SR. Pre MZ SR konzultovala projekt prevencie detskej obezity. Je autorkou kníh a tiež mentorkou a konzultantkou viacerých projektov zameraných na zdravší životný štýl detí aj rodiny. Je tiež ambasádorkou nadácie Jamieho Olivera – Food Revolution Foundation na Slovensku.
Online – priamy prenos u vás na monitore
Priamy prenos tohto programu môžete sledovať online z pohodlia vašej kancelárie alebo z domova. Bez nutnosti kamkoľvek dochádzať.
Technické pokyny pre pripojenie k priamemu prenosu od nás obdržíte v predstihu.
K sledovaniu budete potrebovať akékoľvek zariadenie pripojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V priebehu akcie budete môcť klásť lektorovi otázky, na ktoré lektor zodpovie v diskusnej časti.
Počúvanie vám zaistia bežné reproduktory, použitie slúchadiel vám však poskytne väčší komfort.
Ostáva už len slovami klasika popriať:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Tento produkt nie je možné objednať.